Dangers of Proteins

English: Alternate version of File:PEPTIDE-BON...

English: Alternate version of File:PEPTIDE-BOND-FIGURE.png (Photo credit: Wikipedia)

 

Endocrinologists all around the world tell their Diabetes patients only carbohydrates count towards blood sugar levels and insulin requirements.

 

As a matter of fact they’ve been giving you bad advice. This study clearly demonstrates that Arginine eaten together with carbohydrates/glucose increases the rise of blood sugars and prolongs the rise.

 

Arginine is an amino acid, a building block of proteins and its in all etable proteins.

 

http://ajcn.nutrition.org/content/76/5/1016.full

 

 

 

Advertisements

One thought on “Dangers of Proteins

  1. Christine Spörer

    Es ist bekannt, wenn das Verhältnis von Eiweiß und Kohlenhydraten nicht stimmt (wenn also zu viel Eiweiß verzehrt wird und nur wenig Kohlenhydrate mit Insulin abgedckt werden), dass der Blutzuckerspiegel nach Stunden angestiegen ist.
    Aber als Pumpenträger kann man es gut berechnen, wenn man für 2oo kcal Eiweißanteil die Insulinmenge für 1BE über acht Stunden mit dem verzögertem Bolus abgibt. 😉
    Funktioniert hervorragend und ist praktisch für Situationen, wenn es nur Wein und Käse gibt.

    Reply

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s